Smaken av sol & sommar – hela året!

Fruktbudet Blogg

Nyheter och meddelanden för allt som rör Fruktbudet, vår produkter och andra intressanta ämnen.

Uppnå ökad trivsel på jobbet genom att erbjuda trivselprodukter

Som människor påverkas vårt välmående av många olika faktorer, inte minst när vi befinner oss på jobbet. De flesta av oss spenderar nästan hälften av vår vakna tid på arbetsplatsen, och om vi inte trivs på jobbet kan det ha en negativ effekt på vår hälsa. Detta kan visa sig bl.a. genom ökad stress, sömnlöshet, psykisk ohälsa, eller ett svagare immunförsvar. För att undvika att dina medarbetare inte trivs på jobbet finns det en mängd olika saker du som arbetsgivare kan göra för att skapa trivsel på arbetsplatsen. Fortsätt läsa för att se vad våra tips är!

Tips för att skapa trivsel på jobbet 

Trivsel på jobbet är något alla företag strävar efter, och det är ingen som har det universella svaret för vad som skapar en trivsam arbetsplats. Men det kan konstateras att traditionella hygienfaktorer, som en rimlig lön eller bra arbetsvillkor, oftast inte räcker för att uppnå en tillräckligt hög nivå av trivsel på arbetsplatsen. Dessa faktorer bör självfallet finnas på plats, men utöver dessa kan du som arbetsgivare även eftersträva att säkerställa en sund och trivsam arbetsplats för dina medarbetare genom en rad andra olika sätt.

Du kan t.ex. investera i en bättre arbetsmiljö på kontoret, erbjuda möjligheter för olika former av fysisk träning, eller arrangera någon typ av teambuilding-aktivitet. En annan trivselfaktor som har blivit populär under senare år är möjligheten att arbeta flexibelt eller delvis på distans, något som både chefer och tjänstemän är positivt inställda till. Du kan även tänka utanför lådan – exempelvis har det föreslagits att mer konst och kultur på arbetsplatsen, t.ex. i form av konstföreningar eller konstutställningar, kan skapa ökad trivsel hos medarbetare!

361:

Stärk trivseln bland anställda genom att erbjuda trivselprodukter

Utöver dessa tips som vi redan nämnt tror vi att det finns en viktig faktor vars effekt idag underskattas, och det är att erbjuda trivselprodukter till medarbetarna på arbetsplatsen. Trivselprodukter kan i detta sammanhang exempelvis innebära att man erbjuder medarbetarna ett urval av frukt, kaffe, te, nyttiga snacks, och andra typer av fika. 

En bra arbetsgivare förstår den viktiga kopplingen mellan mage och hjärna. Detta kan verka obetydligt när man tänker på den större bilden, men tänk på det gamla uttrycket “du är vad du äter”. Det du konsumerar är direkt kopplat till ditt humör, eftersom att 90% av våra serotoninreceptorer befinner sig i magen. Serotonin är en av de substanser som reglerar våra humör. Alltså är det inte bara hälsan som påverkas av det du konsumerar, utan det kan även ha en direkt påverkan på ditt humör!

360:

LÄS ÄVEN: Fem fördelar med att erbjuda fredagsfika på jobbet

Att sitta vid en dator hela dagen kan leda till ett flertal negativa hälsoeffekter. Dessa effekter kan, i sin tur, förstärkas om den enda pausen du får från ditt sittande är en kort promenad till kontorets godisautomat. Detta är något som de flesta av oss kan känna igen oss i - klockan slår 15, och du känner att du behöver ett snack och en energikick för att klara av de sista arbetstimmarna. Om vi då har tillgång till ett urval av olika frukter, eller proteinbars eller nötter kan vi konsumera något som inte är lika onyttigt som t.ex. en Snickersbar. 

Fruktbudets utbud av trivselprodukter

Individers välbefinnande på arbetet kan påverkas av många faktorer. Genom att erbjuda trivselprodukter för dina medarbetare kan du uppmuntra till mer regelbundna pauser, motverka fysisk och psykisk ohälsa, och stärka gemenskapen bland dina anställda. 

Vi på Fruktbudet erbjuder ett stort utbud av trivselprodukter med goda villkor för våra kunder. I vårt sortiment hittar ni goda och nyttiga fruktkorgar, varierande drycker som olika juicer, kolsyrat vatten, kaffe och te, samt en variation på olika nyttigare snacks såsom minigrönsaker, proteinbars, nötter, och torkad frukt. 

362:

Som demonstrerat i detta inlägg finns det mycket att vinna på att erbjuda trivselprodukter till era medarbetare. Men lyssna inte bara på oss, testa själv och se! Just nu kan du och dina anställda ta del av två gratis valfria fruktkorgar, helt utan kostnad och utan bindningstid. 

Prova gratis Fruktkorgar!